PRIMEUR: BOOMKLIMMEN IN LEIDEN

Op zaterdag 30 maart a.s. gaat Boombaard voor de eerste keer boomklimmen in Leiden, en wel in Polderpark Cronesteyn!

 

Om te vieren dat we een nieuwe locatie hebben maken we er een bijzonder uitje van onder de naam 'EXPEDITIE CRONESTEYN'. We verzamelen om 12 uur bij Brasserie Cronesteyn Cronesteyn is een mooi park van 90 hectare aan de zuidkant van Leiden, met een ruime keus aan geweldige klimbomen. Met elkaar gaan we op excursie vanaf de Brasserie op zoek naar de beste boom voor ons avontuur.


In het kort:

Datum & tijd: zaterdag 30 maart, verzamelen om 12.00 uur.

Verzamelplek: Brasserie Cronesteyn, Vlietweg 2 in Leiden.

Prijs: €35,-

Max. aantal deelnemers: 8

Voor wie? Iedereen vanaf 14 jaar

Inclusief: alle benodigde materialen & instructie

Exclusief: lunch

Boombaard zal thee & koffie meenemen, neem zelf eventueel wat extra drinken mee.

 

Op de gekozen plek kun je lekker picknicken (zelf lunch meenemen) en genieten van het buiten zijn. Natuurlijk mag je helpen bij de voorbereidingen van het boomklimmen: je leert dan hoe je een touw in de boom hangt zoals een boomverzorger waarbij onder andere een aantal knopen aan bod komen. Wil je alvast meer weten over het klimsysteem? Lees dan het blog "kennismaken met boomklimmen".

De instructeurs leggen de deelnemers uit hoe het klimsysteem werkt en na wat oefeningen klimmen ze hoog de boom in, volledig veilig hangend in touwen. Ook de boom is trouwens veilig: Boombaard hecht veel waarde aan het zorgen dat de bomen onbeschadigd blijven. Uitgeklommen? Kom even op adem in een boomschommel of oefen je evenwicht op de meegebrachte slackline. Aan het eind van de middag pakken we al onze spullen in en lopen terug naar de Brasserie.

Omdat we willen vieren dat we voor het eerst in Leiden recreatief kunnen boomklimmen is deze excursie in de aanbieding: je betaalt slechts €35,- per persoon.

Iedereen (vanaf 14 jaar) kan meedoen, ervaring is niet nodig. Trek sportieve kleding en goede schoenen aan en je kunt zo mee!